Els Debats de l’Ateneu: correlació entre psicoteràpia i canvis neurobiològics

Us convidem a assistir al proper debat de l’Ateneu Tosquelles, que tindrà lloc el 16 de maig, de 19h a 21h a l'auditori del COMB (Pg. de la Bonanova 47. Barcelona)

Estudis recents, validats empíricament, fan cada cop més evident la correlació entre psicoteràpia i canvis neurobiològics. Aquests estudis obren la porta al diàleg entre la psicologia i la psiquiatria i el desenvolupament de les neurociències, convidant a plantejar nous interrogants dins el clàssic debat sobre la dicotomia ment-cervell:

Com afecten les diferents tècniques psicoterapèutiques als circuits neuronals? Com es relacionen els canvis neurofuncionals amb els resultats de la psicoteràpia? Quines són les modificacions observables a nivell neurològic en persones amb trastorn de salut mental? Quines implicacions tenen aquests descobriments científics per a la pràctica clínica?

Us convidem a assistir al proper debat de l’Ateneu Tosquelles, on intentarem donar resposta a aquestes i d’altres preguntes de la mà de la Dra. Mara Dierssen, Presidenta del Consejo Español del Cerebro i de l’ Asociación Española para el Avance de la Ciencia, que parlarà de la “Correlación entre neurobiología y psicoterapia”. El debat comptarà també amb la participació del Dr. Víctor Pérez, president del Consell Assessor de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut i director de l’Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions del Parc de Salut Mar i el Dr. Mark DangerfieldDirector de l’Institut Universitari de Salut Mental Vidal i Barraquer-URL.

Presentarà l’acte i moderarà el debat Marc Ferrer, Assessor de Qualitat i innovació de CPB Serveis Salut Mental.

El Debat tindrà lloc el dijous 16 de maig, de 19h a 21h a l’auditori del Col·legi oficial de Metges de Barcelona (Pg. de la Bonanova 47. Barcelona)

Preguem confirmeu la vostra assistència a través del següent enllaç: https://bit.ly/3xyanVq