Els debats de l’Ateneu: Cinefòrum “Oblideu Tosquelles!”

Us esperem el proper 4 de juliol al Cinefòrum del film documental "Oblideu Tosquelles!" del director i guionista Enric Miró.

Us convidem a assistir al cinefòrum del film documental Oblideu Tosquelles! d’ Enric Miró.

El psiquiatra reusenc Francesc Tosquelles (Reus, 1912 – Granges Granges-sur-Lot, 1994) ha estat una figura durant molt de temps oblidada. La seva recuperació a través d’exposicions, llibres, pel·lícules i debats ha despertat una admiració incondicional cap al personatge.

El film documental d’Enric Miró sobre Tosquelles és, a hores d’ara, una peça clau en aquest redescobriment.

Oblideu Tosquelles! és, tal vegada, el retrat més fidel d’un psiquiatre que va transcendir el seu perfil de metge fins a convertir-se en un referent incontestable de les noves concepcions en el camp de la salut mental. Un cop acabada la Segona Guerra Mundial, Tosquelles lidera les innovacions de la psiquiatria a França, on hi va arribar en condició d’exiliat i passant pel camp de concentració.

Enric Miró, guionista i director, reviu a Tosquelles recuperant pel·lícules de l’arxiu familiar del psiquiatre realitzades a partir de 1953 així com enregistraments sonors que guarden la memòria de tantes intervencions, seminaris, entrevistes i converses custodiades a l’Institut Pere Mata de Reus, on va formar-se i on va tornar a exercir partir de 1967.

La pel·lícula presenta un Tosquelles delirant que, no obstant, inspira una de les revolucions més ignorades del segle XX. Oblideu Tosquelles! és Tosquelles en estat pur.

El cinefòrum tindrà lloc el dijous 4 de juliol a les 19h, als Cinemes Texas (Carrer de Bailèn, 205. Barcelona). Obertura de portes, registre i entrada a partir de les 18,30h.

Preguem confirmeu la vostra assistència a través d’aquest enllaç: http://bit.ly/4bE3RLS